Een Media We

foto: Alexandre FJ

Twee TV initiatieven op de mail:
Nederland P en www.haveyougotthenerve.tv.

In de Media Me groep inmiddels meer dan 200 leden en over de 1400 foto’s. Ook een soort TV station. Iedere dag worden beelden uitgezonden en aangevuld. Ze komen overal vandaan. Ik kijk dagelijks naar een uitzending en denk dan: wat hoor ik nou als ik hier naar kijk?

Foto’s komen een voor een voorbij. Maar door welke muziek accentueer je wat? Welke stemmen vertellen welk verhaal en met welke emotie? Hoe blij we zijn met moderne media? Met internet, fotografie, telefonie, onze apparaten, onze verbindingen en machines? Hoor je verhalen over mensen die leven op het internet? Voor wie echt en nep hetzelfde is geworden? Fragmenten uit lezingen van de Internet Guru’s van nu? Een voorspelling over de toekomst? Een stand van zaken? Een ode? Is er een plot? Als de hoofdpersoon in Media Me een anonieme massa is? Zou dat kunnen? Wat maakt die massa mee? En waar zit het drama?

Iedereen in Media Me heeft hoe dan ook 1 ding gemeen en dat is: de techniek. Kan van alles zijn: een toestel, een computer, een tv.
Of je nou in Nieuw Zeeland woont of in Alaska. In Afrika of Moskou. Er is sprake van een grote groep. Een we. Een Media We.

Bert Kommerij.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: